Fa'amatalaga a Tagata Ta'avale: E pepelo le fa'alauiloaina o fa'ailoga masani

Ina ia fa'aoga le atoatoaga o lenei 'upega tafa'ilagi, e tatau ona fa'agaoioia le JavaScript. O lo'o i lalo fa'atonuga ile auala e fa'aagaaga ai le Javascript i lau 'upega tafa'ilagi.
E pei ona e matauina, ua sili atu ona faigofie le mauaina o togi o le Qantas Rewards, e tatau lava ona e siaki lau talosaga credit card, inisiua soifua maloloina ma isi mea.Aisea? Ona e itiiti ifo a latou tupe maua nai lo le taimi muamua.E le o mafai nei ona lele le vasega pisinisi mai Melepone i Europa e faʻaaoga ai togi. I taimi uma lava, o le vaʻaiga sili ona umi o le vaʻalele o le tamaoaiga, ma o le auala e mamao ese mai le saʻo.
Na'o ni nai vaiaso na ou alu ai i Korea. Afai e i ai se taualuga iina, e te ofuina se matapulepule, ma 95% o tagata o le a fai se matapulepule i luga o le auala. O le mea e maasiasi ai, ona matamata lea i se faatinoga talu ai nei a se tolu-matua manatu faapito. lea na pa'ulia i Sini i luga o se vaalele ona sa latou mananao i se tuusaunoaga. Na maua lo latou manao e tusa lava pe na fai atu isi pasese ia i latou e fai ni matapulepule. Na ou laki e nofo i tua atu ia latou agai atu i Sigapoa. O koneteina gaogao e masani ona sili ona leotele.
I se malaga puupuu i Melepone, ina ua uma ona ou alu ese mai le tram, na ou iloa ai ua ou tuua laʻu ato faafafa ma laʻu iPad i luga o le nofoa. Na ou alu i le isi tram i le itu lava e tasi ma taʻu atu i le avetaavale na ia leitio le faamatalaga i le nofoaga autu. valaau atu i avetaavale uma ma i totonu o le lima minute na taʻu mai ai ia te aʻu le ato na tuʻuina atu e se pasese. ma le numera o le ta'avale e va'ava'ai i ai. O mea uma e pei ona ia fai mai ai ma i totonu o le 10 minute na toe fa'afo'i mai ai la'u ato fa'afafa ia te a'u. Fa'afetai tele i le au ta'avale Tram Melepone ma le pasese fa'amaoni.
O le tolu o Me 21 Traveler Letters na feagai ma faitioga talafeagai a Qantas, aemaise lava o le tusi o lenei vaiaso e uiga i le le mafai ona siaki i totonu o se pasese pasese i luga o se vaalele i Lonetona sa matua mataʻutia. I nai tausaga ua tuanaʻi, sa matua faʻanoanoa lava le faitau e uiga i le toilalo i le auʻaunaga a tagata faʻatau (tele pre-COVID) aua e le gata ina sau mai tagata lautele, ae faʻapea foʻi ma le vaega o tagata tafafao maimoa mai tagata uma. O lo'u fa'amoemoe fa'amaoni o le a talia e le pulega a Qantas nei faitioga ma toe fa'afoisia lenei kamupani va'alele lelei i le 'agaga Ausetalia' moni sa iai muamua.
E ala i le tu'uina atu o lau imeli, ua e ioe i Tu'utu'uga ma Tu'utu'uga a le Fa'asalalauga a Fairfax ma Faiga Fa'alilolilo.
O nisi o au tusitala na faitio talu ai nei e uiga i le auaunaga a Qantas. O se tala lelei lenei: i ni nai vaiaso talu ai sa matou i ai i le Malae Vaalele i Perth ma faatalitali e toe foi i Melepone. O le vaalele i le isi faitotoa e leʻi oʻo i le taimi ma na matou iloa ai se aiga e toʻatolu i lena mea. Sa faigata le vaalele i amioga a le la fanau tama e toalua. A o faateleina le le fiafia, na osofaia e se tasi o tamaiti se auvaa i luga o le eleele a Qantas, o le na tumau pea le toʻa ma le pulea i taimi uma. lenei tulaga sili ona pagatia.
Ou te fiafia i le koluma faaauau a Lee Tulloch (Traveller, Me 14). O se tasi o fautuaga e ave i luga o le aumaia lea o ni teutusi faʻapipiʻi se lua pe tolu ina ia mafai ai ona e toe lafoina atu mea ia te oe lava. , La'ei fou (po'o fa'aoga) i Sini.O le fa'atauina o teutusi fa'apipi'i i fafo e masani lava ona faigata tele, ae o le fa'aaogaina o le falemeli e masani lava o se isi mea fa'ale-aganu'u malie. A mae'a le tele o tausaga o femalagaiga ogaoga pe malie, ou te fa'aogaina ofu lanu lanu. , ae o le a e loto faafetai ai i lou sau i le fale.
Na tusia e lau tusitala o Lee Tulloch (le fiafia) e leai se 'alofaga mo le faʻaaogaina o atopaʻu siaki. Ou te faʻatalosaga e ese. , avanoa ma le toe maua mai o atopaʻu.O nisi oi latou e manaʻo moni lava e ave e le auvaa a latou ato tetele i totonu o le ogalaau.O ato faʻapipiʻi e tatau ona faʻatapulaʻa i mea e te manaʻomia moni pe le mafai ona siaki lau vaalele.
O le tusi a Glen op den Brou (Traveller Letters, Me 21) ua tuuaia ai le au malaga a Europa i le le amanaiaina o le taua a Iukureini pe a latou malaga i Europa, lea e le mautonu ma ou ofo ai. fa'apitoa fa'apitoa”.Masalo e mana'o o ia ia tatou fa'atama'i i Europa. O le tulaga fo'i o Glenn e le mafai ai ona iloa le fa'alagona o le fa'asa o femalaga'iga a le COVID ua mafua ai le tele o tagata Europa e ta'ua Ausetalia i le fale ma e mana'omia le toe fa'aleleia ma o latou aiga Europa. I le amataga o le fa'ama'i. , na maliu loʻu tama i le Covid-19 ma toe lele i Netherlands mo le taimi muamua i le lua ma le afa tausaga;e le gata i le faʻaaloalo i loʻu tama ua maliu ma fesoasoani i le faamanatuina o le 90 tausaga o loʻu tina. A o ou le fiafia i le taua mataga na faia e se tagata saua ua alu ese atu e faasaga i se malo pule, ae ua ou le iloa pe na faapefea ona faalumaina e aʻu malaga tagata Ukrainian - e pei o le faitau afe o aʻu. uso a atunuu na maua’a i le lalolagi tuai – toe fo’i i lo’u nu’u
E na o lau taiala i Corfu, Eleni (Traveler, Me 21) ua misia se fale mata'ina fa'asolopito. Asiasi ia Mon Repos, le nofoaga na fanau mai ai Prince Philip, Duke o Edinburgh, o se savaliga puupuu mai le aai o Corfu, i luga o se papa matagofie. .
Faʻamatalaga a le Faʻatonu: Faʻafetai mo le faʻamatalaga, e ui lava e mafai ona e mauaina le lipoti atoa a le Traveller i lenei tulaga mataʻina o Corfu iinei, lomia i luma o le faʻamaʻi.
O le Apropos Hotel e faʻafeiloaʻi ai taifau ma isi manu (Traveller, Me 7), ma ina ua uma ona asiasi atu i Kanata i ni nai tausaga talu ai, sa ou le malamalama pe aisea e tatau ai ona aumai e tagata tafafao a latou taifau. mai i latou e ona.
Soo se taimi lava ou te malaga ai, ou te aumaia ni nai taga aluga mo se isi vaega o le mafanafana, ma o nisi taimi o se aluga e nofo ai mo le filemu o le mafaufau. O le taimi lava na puupuu ai laʻu aufaigaluega, na ou iloa ai o loʻu mitiafu avanoa o le a avea ma se filifiliga lelei. Faʻagalo le P- see, tago i se isi mitiafu.
Fa'amatalaga a le Fa'atonu Matou te fiafia e fa'alogo mai le au faitau e uiga i isi mea latou te fiafia e ave fa'atasi ma i latou pe a faimalaga e fa'aopoopo se isi tulaga fa'amafanafana.
E tusa ai ma le tusi a Greg Cornwell "Oh Canada" (Traveller Letters, Me 21), na ou faatoa foi mai foi mai fafo ma e tatau ona ou faia se suega PCR aʻo leʻi vaalele ma le taunuu mai. ou te le malamalama la pe aisea na fai atu ai Greg ma lona toalua e feanu i totonu o se fagu i aso uma. E mautinoa lava e i ai a latou taunuuga i luga o le telefoni? O loo i luga lava o le komepiuta? Ae o le pepa ta'utinoga pasese faaeletonika a Ausetalia, ua leva ona i ai mo ni nai masina ma na auina mai e le matou kamupani vaalele ia te au pe a ma le vaiaso ae matou te lei toe foi i le fale e faamanatu mai ia i matou e faatumu i luga o le initaneti pe ala i le app. Na taʻu mai ia i matou e uiga i faʻalavelave, ma e ui ina le faigofie, ae o se mea manaia le mafai ona toe malaga.
Na ou faʻaaluina talu ai nei se aso malolo sili ona faʻamoemoeina i se faletalimalo mamao i Ausetalia i Sisifo, naʻo le ea poʻo le sami e mafai ona maua (Na ou malaga iina e ala i Melepone, Darwin ma Kununurra). si'itia mai le faletalimalo i Kununurra i se va'alele saogalemu COVID mo le tau muamua e $4810. E leai se inisiua (fa'apitoa, credit card, inisiua soifua maloloina) e aofia ai tupe fa'aalu ile COVID. aoga le tulaga lamatia?
I le faasino atu i le tusi a Michael Atkin “Tatala le Faitotoa” (Tipometer, Me 29) ma ona faigata ona maua se tupe toe faafoi mai le gotogate.com, na matou faafesootaʻi ai le matagaluega o credit card a le matou faletupe ma faagasolo ai le faagasologa o le toe maua mai o tupe i lenei auala .Our O le finauga e faapea e lei maua le auaunaga na matou totogiina. Na finauina e Gotogate lenei mea, ae ua toe faafoi mai e le faletupe le tupe ia i matou. Ia manuia le au malaga.
Faafetai tele mo lau fesoasoani, manatu, fautuaga ma musumusuga i luga o lenei itulau (Lonely Planet, o le autu o au faʻailoga i vaiaso taʻitasi, o laʻu tusi femalagaaʻi ma e le faʻaumatia aʻu). nofoaga tutotonu e nofo ai ina ia faigofie ona e toe foi i le ao po o le po;a'oa'o upu fa'avae (fa'aaloalo ma fa'aaloalo) i le gagana a le atunu'u o lo'o e asia;faamasani oe i le tusi aganuu;ave le tuatusi ma le numera telefoni o le faletalimalo o loʻo e nofo ai ma oe.
Ua ou a'oa'oina mai uo o lo'o tauivi ma le a'oa'oina ma na'o tusi i luga ole laiga ma sui fa'amaonia aloaia a Ausetalia.Ou te siaki pea i luga.com.au e fa'amautinoa o latou.O le a puipuia oe e le tulafono a Ausetalia mo credits po'o toe totogiina.
Ua manumalo le au tusitala tusi o lenei vaiaso i le silia ma le $100 le tau o tusi malaga a Hardy Grant. Ia Iuni, e aofia ai le tafaoga uila sili: Andrew Bain's Australia;Romy Gill i luga o le Ala Himalayan;Melissa Mylchreest ma Rewilding Tamaiti Ausetalia.
Ua manumalo le Tip Writer i lenei vaiaso i se seti o tusi malaga a Lonely Planet e tolu, e aofia ai le Ultimate Australia Travel Checklist, Travel Books ma Armchair Explorers.
Letters of 100 words or less are prioritized and may be edited for space, legal or other reasons.Please use complete sentences, no text, and no attachments.Send an email to travellerletters@traveller.com.au and, importantly, provide your name, address and phone number.


Taimi meli: Iuni-06-2022