E su'e e faifa'ato'aga a Minnesota le maketi popcorn i totonu o le atunu'u

LAKE HERRON, Minn - O nisi o faifaatoaga i le lotoifale o loʻo faʻatau atu nei fua o a latou galuega - poʻo fatu na latou seleseleina.
Na selesele e Zach Schumacher ma Isaac Fest ni fasi popcorn se lua e 1.5 eka le aofa’i i Halloween ma amata i le vaiaso talu ai mo a la’ua fa’ato’aga fa’ato’aga – e lua Playboy Popcorn o lo’o afifi ma fa’ailoga.
“Ia o le sana ma le soya.O loʻo ou mafaufau i se mea e faigofie ona selesele ma e talitutusa lava ma le mea o loʻo e faia i luga o le toga sana masani, "o le tala lea a Fest e uiga i lona manatu e uiga i le totoina o popcorn. Na ia tuuina atu le manatu ia Schumacher, o se uo ma faauu o Heron Lake-Okabena High School, ma sa vave ona faatino e le toalua lea le fuafuaga.” Sa matou mananao e faataitai se mea ese—se mea tulaga ese—e mafai ona matou faasoa atu i le nuu.”
O a latou oloa e lua Dudes Popcorn e aofia ai taga popcorn 2-pauna;8-aunese taga popcorn ua fa'amaufa'ailogaina i le 2 aunese o le suāu'u popo manogi;ma taga popcorn 50-pauna mo le faʻaaogaina faapisinisi. Na faia e Heron Lake-Okabena High School se faʻatauga faʻapisinisi ma o loʻo ofoina atu nei e lua Dudes popcorn i ana taʻaloga taʻaloga fale, ma o le HL-O FCCLA mataupu o le a faʻatau atu le popcorn e fai ma sailiga tupe.
I totonu o le lotoifale, o loʻo faʻatau atu popcorn i Hers & Mine Boutique i le 922 Fifth Avenue i le taulaga o Worthington, pe mafai foi ona oka saʻo mai le Two Dudes Popcorn i luga o le Facebook.
Na fa'atau e Fest fatu popcorn i le taimi o se malaga fa'apisinisi i Indiana i le tautotogo na te'a nei. E fa'atatau i le vaitau o le tuputupu a'e i Minnesota, na filifilia ai le ituaiga 107-aso e matua matutua lava.
Sa totoina e le ulugalii a latou faatoaga i le vaiaso muamua o Me i ni fasi fanua eseese se lua—o le tasi i luga o le oneone oneone e lata ane i le Vaitafe o Des Moines ma le isi i luga o eleele mamafa.
“Matou te manatu o le vaega pito sili ona faigata o le totoina ma le seleseleina, ae e faigofie lava,” o le tala lea a Schumacher. mafaufau.”
O nisi taimi – aemaise lava i le ogatotonu o le vaitau o mugala – latou te manatu atonu e leai ni a latou seleselega. I le faaopoopo atu i le leai o se timu, sa latou popole muamua i le puleaina o vao ona e le mafai ona latou fufuluina fua. la'ititi pe a o'o le sana i le fa'apaolo.
"O le popcorn e matua patino lava e uiga i le susu o loʻo manaʻomia," o le tala lea a Schumacher.
Na selesele e le tama o Fest ia fanua uma e lua i Halloween ma lana seleselega tuʻufaʻatasia, ma e naʻo ni nai seti i luga o le ulu sana e faʻaaogaina.
Ona o le maualuga o le susu, na fai mai ai Schumacher na latou faʻaogaina se ili faʻailoga tuai i luga o se pusa tele e maua ai le ea vevela e ala i le faʻatoʻaga samasama popcorn.
Ina ua mavae le lua vaiaso - ina ua uma ona oʻo le popcorn i le maualuga o le susu e manaʻomia - na faʻafaigaluegaina e le faifaatoʻaga se kamupani e faʻavae i South Dakota e faʻamama fatu ma aveese soʻo se mea, e pei o le paʻu poʻo le silika, atonu na faʻatasi ma fatu e ala i le tuʻufaʻatasia. e mafai fo'i e masini a le kamupani ona fa'avasega fatu ina ia mautinoa o le fa'ai'uga, fa'atau oloa e tutusa lelei le lapopoa ma le lanu.
A mae'a le fa'amama, ona toe lafo atu lea o fa'ato'aga i le Vaituloto o Heron, lea o lo'o fai ai a latou fa'ato'aga a le aufaifa'ato'aga ma o latou aiga.
O le aso 5 o Tesema na faia ai le latou fa’ato’aga muamua, e aofia ai ma nai uo, ma le 300 taga popcorn ua sauni e fa’atau atu.
Ioe, e tatau fo'i ona latou tofo-fa'ata'ita'i a'o galulue ma fa'amautinoa le malosi o le pa'u o le popcorn.
E ui o lo’o fa’ailoa mai e le aufai fa’ato’aga e faigofie lava ona maua fatu, ae e le o mautinoa pe fia ni eka o le a maua mo le fa’ato’aga i le lumana’i.
"O le a faʻalagolago tele i a matou faʻatauga," o le tala lea a Schumacher.
“I le aotelega, sa matou maua le tele o le fiafia ma sa manaia le tafafao ma uo ma aiga,” o lana faaopoopo mai lea.
E mana'omia e le aufaifa'ato'aga ni fa'amatalaga e uiga i oloa - e aofia ai pe fiafia tagata i popcorn pa'epa'e ma samasama.
“A e va’ava’ai i popcorn, o lo’o e va’ava’ai i fua ma se fatu e fa’alautele lelei,” o lana fa’aaliga lea, ma fa’ailoa mai o fua o popcorn e fa’atatau i pauna i le eka, ae le o pusi i le eka.
Latou te lei mananao e faailoa mai fua o fua, ae na latou fai mai e sili atu le lelei o fua o faatoaga e totoina i eleele mamafa nai lo mea e totoina i eleele oneone.
O le faletua o Fest o Kailey na sau i luga o latou igoa o oloa ma mamanuina le tagavai o loo faapipii i taga popcorn taitasi. ofutino o se saafiafiga ia latou aso kolisi.Schumacher o se faauu mai le Iunivesite o Minnesota ma se faailoga i Faatoaga ma Maketi ma se tamaitiiti i Horticulture, Faatoaga ma Food Business Administration;Fest o se fa'au'u mai le Iunivesite a le Setete o South Dakota ma lona tikeri i le Agronomi.
Sa faigaluega tumau Schumacher i le faatoaga berry a le aiga ma le fale pepesi siiatoa e lata ane i le Vaituloto o Herron, a o Feist sa galulue ma lona tama i le kamupani tile a lona tama ma amata ai se pisinisi fatu ma Beck's Superior Hybrids.


Taimi meli: Iuni-23-2022