Fa'amata'u fa'amata'u fa'amata'u i Tucson i le lotolotoi o le vevela tele ma le va'aiga o maketi |Tagata lesitala

Neil Etter, pule potu pule ile Tucson Power's H. Wilson Sundt Generating Station.
Fai mai le Tucson Power e lava le malosi e fa'amalieina ai le maualuga o mana'oga ma fa'atumauina ai le fa'amalo o le ea i lenei taumafanafana.
Ae faatasi ai ma le suiga mai le la'au koale i le la ma le savili, sili atu le vevela o le taumafanafana ma le malosi o le maketi o le eletise i sisifo, o fuafuaga e aloese ai mai le motusia o le a sili atu ona taufaasese, na taʻu atu e le TEP ma isi mea aoga i le pulega o le setete i le vaiaso talu ai..
E tusa ai ma se suʻesuʻega fou na lagolagoina e le TEP ma isi Southwest utilities, e oʻo atu i le 2025, afai e le maeʻa uma galuega faʻafouina o le malosi faʻafouina a Southwest, o le a le mafai ona ausia le faʻatupulaia o le manaʻoga eletise.
I le fonotaga a le Komisi o Arisona Corporation mo le sauniuni o le taumafanafana i le vaiaso talu ai, na taʻua ai e le au ofisa mai le TEP ma le tuafafine aoga i nuu i tua UniSource Energy Services, ua lava a latou gaosiga e mafai ai ona ausia manaoga maualuga o le taumafanafana e tatau ona sili atu i le 2021 tulaga.
“E lava a matou sapalai o le malosi ma matou lagona le saunia lelei mo le vevela o le taumafanafana ma le manaʻomia tele o le malosi,” o le tala lea a le failauga o le TEP Joe Barrios."Ae ui i lea, o le a matou vaʻavaʻai totoʻa le tau ma le matou maketi faʻaitulagi malosi, e iai a matou fuafuaga faʻafuaseʻi pe a tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi."
Arizona Public Service, le tele o le eletise eletise a le setete, o le Poloketi a le Salt River Project ma le Arizona Electric Cooperative, lea e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le eletise i nuʻu i tua, na taʻu atu foi i le au pulega ua lava lo latou malosi e sauni e faʻafetaui manaoga o le taumafanafana.
O le faʻatuatuaina o le tau mafanafana o se popolega tele talu mai Aukuso 2020, ina ua le lava le paoa i le taimi o le galu vevela iloga i Sisifo na mafua ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o masini komepiuta a Kalefonia e faʻaogaina le paʻu o le taʻavale e aloese ai mai le paʻu atoa.
Na mafai e Arizona ona aloese mai le motusia i se vaega ma polokalame e tali atu ai manaoga ma taumafaiga e puipuia tagata faatau, ae na tauaveina e le au fai lafoga a le setete le tau o le maualuga o tau o le eletise i le taimi o le faalavelave.
I le isi itu o le itulagi, ua sili atu ona faigata le fuafuaina o punaoa ona o le vevela o le taumafanafana ma le lamala, faʻatapulaʻaina o le faʻaulufaleina mai o le eletise a Kalefonia, sapalai sapalai ma isi mea e aʻafia ai le la ma le teuina o poloketi, o Lee Alter, faatonu o le fuafuaina o punaoa mo TEP ma UES, na taʻu atu i le pulega..
Faʻavae i luga ole manaʻoga e faʻaalia ai le vevela o le taumafanafana, o le aoga o le a ulufale i le taumafanafana ma se faʻaagaga faʻaagaga faʻaagaga (e sili atu nai lo le manaʻoga) o le 16%, o le tala lea a Alter.
O lo'o galue le Tekinisia Darrell Neil i se tasi o maota o le H. Wilson Sundt Power Station i Tucson, lea e fa'afale ai le lima o afi afi afi a le TEP e 10.
O fa'aagaaga fa'aagaaga e tu'uina atu ai mea fa'aoga ma se pa puipui e sili atu nai lo le fa'amoemoeina o mana'oga mai le ogaoga o le tau ma fa'alavelave sapalai, e pei o le tapunia o fale eletise e le'i fuafuaina po'o le fa'aleagaina o laina eletise.
Na taʻua e le Western Electric Power Coordinating Board e manaʻomia se faʻaagaga faaletausaga o le 16 pasene e faʻamautu ai punaoa talafeagai i le toafa i saute sisifo, e aofia ai Arizona, e oʻo atu i le 2021.
Arizona Public Service Co. o loʻo faʻamoemoeina le maualuga o manaʻoga e siʻitia toetoe 4 pasene i le 7,881 megawatts, ma o loʻo fuafua e taofi se tupe faʻaagaga e tusa ma le 15 pasene.
Fai mai Ort, e faigata ona maua le tele o malosiaga faʻaopoopo, e pei o konekarate tumau mo le faʻaogaina o le eletise i le lumanaʻi, e faʻalautele ai tupe faʻaagaga i le lotolotoi o maketi eletise i Sisifo.
"I aso ua tuanaʻi, sa lava le gafatia i le itulagi afai e te manaʻo atili, e te alu e faʻatau atili, ae ua matua faʻamalosi le maketi," o le tala lea a Alter i le komiti o kamupani.
Na fa'ailoa fo'i e Alter le fa'atupula'ia o atugaluga e fa'apea o le umi o le lamala i le Colorado River Basin e mafai ona taofia ai le gaosiga o le eletise i Glen Canyon Dam po'o le Hoover Dam, ae o lo'o fa'aauau pea e le fa'afoega o feso'ota'iga a Kalefonia se faiga fa'avae na pasia i le tausaga talu ai e fa'agata ai le fa'alavelave fa'afuase'i Eletise auina atu i fafo.
Fai mai Barrios, TEP ma UES e le faʻalagolago i vaitaele o Colorado River mo le eletise eletise, ae o le leiloa o ia punaoa o lona uiga o le faʻaitiitia o le malosiaga e maua i le itulagi ma faʻateleina ai le utiuti ma tau.
O le isi itu, o le TEP i le vaiaso talu ai na amata ona auai i le Western Energy Imbalance Market, o se maketi tau eletise mo le 20 mea aoga e pulea e le California Independent System Operator.
E ui e le faʻaopoopoina le malosi o le gaosiga o le eletise, o le maketi o le a fesoasoani i le TEP e faapaleni punaoa faʻafuaseʻi e pei o le la ma le matagi, puipuia le faʻaletonu o fesoʻotaʻiga ma faʻaleleia le faʻatuatuaina o le polokalama, o le tala lea a Alter.
Na taʻu atu e Tucson Power ma isi mea aoga i pulega a le setete i le vaiaso talu ai e faapea o fuafuaga e aloese ai mai le motusia o le a sili atu ona taufaasese i le lotolotoi o le suiga mai le koale i le la ma le matagi, sili atu le vevela o le taumafanafana ma le malosi o maketi i sisifo.
I le ta'ua ai o se su'esu'ega talu ai nei a le Environmental + Energy Economics (E3), na ta'ua ai e Alter le TEP ma isi itu i Saute Sisifo o lo'o feagai ma lu'itau tetele i le fa'ataunu'uina o mana'oga maualuga a'o latou suiga mai le gaosiga o le koale i tausaga a sau.
"O le faʻatupulaia o uta ma le faʻaumatiaina o punaoa o loʻo fatuina ai se manaʻoga taua ma faʻanatinati mo punaoa fou i Saute Sisifo," o le tala lea a E3, o se lipoti na faʻatonuina e TEP, Arizona Public Service, Salt River Project, Arizona Electric Cooperative, El Paso Power write.. ma New. Faalapotopotoga o Auaunaga Lautele a Mekisiko.
"O le fa'atumauina o le fa'atuatuaina fa'aitulagi o le a fa'alagolago pe mafai e fa'aoga ona fa'aopoopo vave punaoa fou e fa'afetaui ai lenei fa'atuputeleina o mana'oga ma mana'omia ai se saoasaoa e le'i tupu muamua o atina'e i totonu o le itulagi," na fa'ai'u ai le su'esu'ega.
I le isi itu o le itulagi, o mea aoga o le a feagai ma se faʻaletonu o le tupulaga e lata i le 4 GW i le 2025, faʻatasi ai ma punaoa o loʻo i ai ma laʻau i le taimi nei o loʻo atinaʻe.
Southwest Utilities o loʻo sauni mo le maualuga o manaʻoga, ma folafola atu e faʻaopoopo pe tusa ma le 5 gigawatts o le malosi fou, ma fuafuaga e faʻaopoopo le isi 14.4 gigawatts i le 2025, o le lipoti lea.
Ae o le lipoti a le E3 na taʻua ai soʻo se tuai i fuafuaga faufale a le aoga e mafai ona oʻo atu ai i le le lava o le eletise i le lumanaʻi, e ono faʻatupuina ai le faʻalagolago i le faʻaogaina o faiga mo le sefulu tausaga pe sili atu.
"E ui o lenei tulaga lamatia e foliga mai e mamao i lalo o tulaga masani, sapalai filifili faʻalavelave, faʻaletonu meafaitino ma le utiuti o maketi faigaluega ua aʻafia ai taimi o galuega i le atunuʻu," o le tala lea a le suʻesuʻega.
I le 2021, na faʻaopoopoina ai e le TEP le 449 megawatts o le matagi ma le la, ma mafai ai e le kamupani ona tuʻuina atu le tusa ma le 30% o lona eletise mai punaoa faʻafouina.
E tusa ai ma se suʻesuʻega fou na lagolagoina e le TEP ma isi Southwest utilities, e oʻo atu i le 2025, afai e le maeʻa uma galuega faʻafouina o le malosi faʻafouina a Southwest, o le a le mafai ona ausia le faʻatupulaia o le manaʻoga eletise.
O loʻo i ai i le TEP se poloketi o le la o loʻo fausia, o le 15 MW Raptor Ridge PV solar project e latalata i East Valencia Road ma Interstate 10, e faʻamoemoe e sau i luga o le initaneti mulimuli ane i lenei tausaga, faʻamalosia e le tagata faʻatau le sola o le la polokalame GoSolar Home.
I le amataga o Aperila, na faʻasalalau ai e le TEP se talosaga faʻapogai uma mo talosaga e oʻo atu i le 250 megawatts o le malosi faʻafouina ma le malosi o le malosi, e aofia ai le la ma le matagi, ma se polokalame e tali atu ai manaʻoga e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina i taimi o le manaʻoga maualuga. saili "gafatia tumau" punaoa e oo atu i le 300MW, e aofia ai faiga e teu ai le malosi e maua ai le itiiti ifo ma le fa itula i le aso i le taumafanafana, poʻo le manaʻomia o fuafuaga tali.
Ua tu'uina atu tauofoga a le UES e o'o atu i le 170 MW o le malosi fa'afouina ma le fa'aleleia o le malosi ma le o'o atu i le 150 MW o alagaoa fa'afaigaluega.
O lo'o fa'amoemoe le TEP ma le UES e tatau ona fa'agaoioia le puna'oa fou ia Me 2024, ae le sili atu ia Me 2025.
Foliga afi afi i le H. Wilson Sundt Power Station i le 3950 E. Irvington Road i le 2017.
I le lotolotoi o le lata mai o le malolo litaea o le koale afi, e manaʻomia e TEP ona gaoioi vave, e aofia ai le tapunia o Iuni o le 170-megawatt Unit 1 i le San Juan Power Station i matu sisifo o Niu Mekisiko.
Na ta'ua e Barrios o le fa'atumauina lava o le gafatia o le gaosiga o se fa'afitauli, ae o lo'o sili atu le lelei o le TEP nai lo nisi o ona tuaoi fa'aitulagi.
Na ia taʻua le New Mexico Public Service Corporation, lea na taʻu atu i le au pulega e leai ni tupe teu faʻaagaga ia Iulai poʻo Aukuso.
Na filifili le Auaunaga Lautele a Niu Mekisiko ia Fepuari e faʻatumauina le isi vaega o loʻo totoe e gaosia ai le koale i San Juan o loʻo faʻagaoioia seia oʻo ia Setema, tolu masina talu ona maeʻa le aso malolo litaea, e faʻateleina ai lona faʻaagaga o le taumafanafana.
O loʻo galue foʻi le TEP i se polokalame e tali atu ai manaʻoga lea e faʻatagaina ai e tagata faʻatau mea aoga e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le eletise i taimi maualuga e aloese ai mai le le lava, o le tala lea a Barrios.
Ua mafai nei e le aoga ona galulue faʻatasi ma tagata faʻatau pisinisi ma fale gaosi oloa e vave faʻaitiitia le manaʻoga e oʻo atu i le 40 megawatts, o le tala lea a Barrios, ma o loʻo i ai se polokalame pailate fou e mafai ai e nisi o loʻo nonofo mautotogi ona maua se aitalafu pili kuata taʻi $10 e faʻaitiitia ai le manaʻoga. fa'aoga e mai le tumutumu.
O loʻo galulue faʻatasi foi le faʻaogaina ma le Tucson Water i luga o se faʻasalalauga fou "Beat the Peak" e faʻamalosia ai tagata faʻatau e faʻaitiitia le faʻaogaina o le malosi i taimi maualuga, e masani lava 3 i le 7 i le afiafi i le taumafanafana, o le tala lea a Barrios.
O le faʻasalalauga o le a aofia ai faʻasalalauga i luga o fesoʻotaʻiga lautele ma vitiō valaʻaulia tagata faʻatau e suʻesuʻe fuafuaga tau ma le malosi o le malosi e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o itula, o lana tala lea.
O le goto o le la i luga o le Vaitafe o Rillito i le aso 1 o Setema, 2021, i Santa Cruz, i le aso talu ona aumaia e le Tropical Storm Nora itula timuga i Tucson, Arizona.I tafatafa o le faʻafeiloaʻiga o le Vaitafe o Santa Cruz, e tafe toetoe lava i luga o le tasi auvai.
Na tuu e Jeff Bartsch se taga oneone i luga o se pikiapu e latalata i Hi Corbett Field i Tucson, Arizona, i le aso 30 o Aokuso, 2021. Na ta’ua e Bartsch, e nofo latalata i Craycroft Road ma 22nd Street, o le ofisa o lona toalua, lea e ta’ua foi o le faletaavale, na lolovaia faalua. O le Afā o le Teropika o Nora ua fa'amoemoe e aumaia ai timuga mamafa ma fa'ateleina ai lologa.
O tagata savavali e savavali i tua atu o le Capitol susu ma Intersection 6 a o timu toega o le Tropical Storm Nora i Tucson, Arizona, i le aso 31 o Aokuso, 2021.
E faatumu e tagata taga oneone i Hi Corbett Field a o ao taamilo i luga o Tucson, Arisona, i le aso 30 o Aokuso, 2021. O le afa o le Teropika o Nora ua faamoemoe e aumaia ai timuga mamafa ma mafua ai le tele o lologa.
Elaine Gomez.O lona uso faaletulafono, o Lucyann Trujillo, na fesoasoani ia te ia e faatumu se taga oneone i tafatafa o Hi Corbett Field i Tucson, Arizona, i le aso 30 o Aokuso, 2021. Na fai mai Gomez, e nofo latalata i le 19th Street ma Claycroft Road, na lolovaia e le fale se ulugalii. vaiaso talu ai.Tropical Storm Nora ua fa'amoemoe e aumaia ai timuga mamafa ma fa'ateleina ai lologa.
E faatumu e tagata taga oneone i Hi Corbett Field a o ao taamilo i luga o Tucson, Arisona, i le aso 30 o Aokuso, 2021. O le afa o le Teropika o Nora ua faamoemoe e aumaia ai timuga mamafa ma mafua ai le tele o lologa.


Taimi meli: Me-07-2022