E uiga i Pusa Pepa Fa'a'au'au Tala'aga

O le atigipusa pepa fa'a'au'au faigofie o lo'o faia se sao taua, ae le fa'ailoaina i lo tatou sosaiete fa'aonaponei.E faigata ona mafaufau pe na faapefea ona tatou ola aʻo leʻi faia ae na o le faʻaaogaina masani mo le selau tausaga talu ai.O le tala o lenei mea fou faigofie ae taua o loʻo mulimuli mai.
O atigipusa pepa fa'a'au'au o atigipusa ua uma ona fa'apipi'iina, e masani ona fa'aoga mo le afifiina o oloa ma meafaitino po'o le felauaiga.O le pusa pepa fa'atau pisinisi muamua na gaosia i Egelani i le 1817 e Sir Malcolm Thornhil ma o le pusa pepa fa'ato'aga muamua na gaosia i le Iunaite Setete na faia i le 1895.

download-500x500

E oo atu i le 1900, o pusa laupapa ma atigipusa ua suia i katuni felauaiga pepa.O le oʻo mai o saito paʻu na faʻateleina ai le faʻaogaina o pusa pepa.O le tagata muamua na faʻaaogaina pusa pepa pepa e fai ma pusa cereal o le Kellogg brothers.

atigi-pusa

Ae ui i lea i Farani o le pusa pepa malo e sili atu le umi o talaʻaga.O le Cartonnage l'Imprimerie (Museum of the Cardboard Box) i Valréas, Farani o loʻo suʻesuʻeina le talaʻaga o le gaosiga o atigipusa faʻapipiʻi i totonu o le itulagi ma o loʻo matauina ai na faʻaaogaina pusa pepa malo iina talu mai le 1840 mo le felauaiga o le Bombyx mori moth ma ona fuamoa mai Iapani i. Europa e gaosi siliki.E le gata i lea, mo le silia ma le seneturi o le gaosiga o pusa pepa malo o se pisinisi tele i le eria.

Pusa Pepa A'o ma Tamaiti

Fai mai se faaupuga masani, afai e tuuina atu i se tamaititi se meataalo fou tele ma taugata, o le a vave ona le fiafia i le meataalo 'ae taalo i le pusa.

atigi-pusa

E ui lava e masani ona fai atu lenei mea i se tausua, e mautinoa lava e fiafia tamaiti e taaalo i pusa, e faʻaaoga ai o latou mafaufauga e faʻaalia ai le pusa o ni mea eseese e le gata.

atigi pusa

O se tasi o fa'ata'ita'iga o lenei mea mai le aganu'u ta'uta'ua o Calvin of the Calvin and Hobbes comic strip.E masani ona ia faʻaaogaina se pusa pepa malo mo faʻamoemoega faʻapitoa mai se "transmogrifier" i se masini taimi.

pusa pepa

O le taʻutaʻua tele o le pusa pepa pepa o se mea taʻalo lea i le 2005 na faʻaopoopoina ai se pusa pepa malo i le National Toy Hall of Fame.O se tasi o nai meataalo e le o fa'ailoga fa'apitoa e fa'amamaluina i le fa'aofiina.E le gata i lea, o se pusa pepa meataalo "fale" (o le mea moni o se fale ogalaau) na faia mai se pusa pepa tele na faʻapipiʻiina foi i le Hall, o loʻo i ai i le Malosi - National Museum of Play i Rochester, Niu Ioka.

O le isi fa'aoga fa'afefeteina o le pusa pepa fa'a'ala'au o le fa'ata'ita'iga lea o tagata e leai ni fale o lo'o nonofo i totonu o se pusa pepa fa'a'olo.I le 2005 na faia ai e le tusiata o Melepone Peter Ryan se fale e tele lava ina fausia i pepa malo.

O se mea taua o fefaʻatauaʻiga, o se meataalo mo tamaiti, o se fale e mulimuli ai, o nisi ia o matafaioi na faia e atigipusa faʻafefeteina i le lua selau tausaga talu ai.


Taimi meli: Mati-22-2022