E maua e le itumalo o Michigan le faitau miliona mai le toe fa'aaogaina. E mafai ona avea ma fa'ata'ita'iga a le atunu'u.

HABER SPRINGS, Mich. — Na amata uma lava i le 1990, ina ua iai ni faleteuoloa se lua a le itumalo i le pito i matu-sisifo i sisifo o Lower Peninsula na faatupeina e le lua tausaga o lafoga laiti.
I le taimi nei, o le polokalame toe faʻaaogaina e le Emmett County ua faʻatupulaia ma avea ma se faʻaputuga tupe maua e tele miliona tala mo le sili atu i le 33,000 tagata o loʻo nonofo ai, faʻatau atu le faitau afe o tone o mea toe faʻaaogaina i kamupani i Michigan ma le Great Lakes e fai ai oloa fou. se auala e toe fa'aaoga ai taga fa'atau palasitika.
Fai mai tagata popoto, o le polokalame a North's 30-year-old e mafai ona avea o se faʻataʻitaʻiga mo pili e valu o loʻo faʻatali e le fono faitulafono a le setete e mafai ona fesoasoani i le Itumalo o Michigan e fausia atili auala toe faʻaaogaina, faʻaititia le lapisi ma maua ai tupe maua i totonu o le faʻalauteleina o le mataʻutia. mea fa'apalapala.
"Ua latou faʻaalia o tupe faʻaalu a le lautele i lenei ituaiga o atinaʻe e aoga - i se auaunaga taua a le malo, ma o le 90 pasene o mea latou te aoina mai i la latou polokalame toe faʻaaogaina o loʻo faʻatau moni atu i kamupani i Michigan," o le tala lea a Kerrin O'Brien, faʻatonu. faatonu o le Michigan Recycling Alliance e leai ni tupe mama.
I le nofoaga o Harbour Springs, o se lima robotic e vave ona sosolo i luga o se fusi feʻaveaʻi feʻaveaʻi, aveese palasitika maualuga, tioata ma alumini i totonu o talone faʻavasega. O le tafe fefiloi o koneteina e tafe i liʻo seia oʻo ina toso ese uma e le robot mea toe faʻaaogaina i le 90 piki i le tasi minute;o le isi laina o mea i totonu o le isi potu o loʻo i ai tagata faigaluega lima-pii pepa, pusa mai se fusi feʻaveaʻi feʻaveaʻi ma nofoaga ato.
O le faiga o le taualuga lea o tausaga o tupe teufaafaigaluega i se polokalame e tautuaina le tele o itumalo, lea na fai mai ai le au ofisa ua fausia se aganuu faʻalotoifale o le toe faʻaaogaina i totonu o fale, pisinisi ma avanoa lautele.
O le fua faatatau o le toe fa'aaogaina o le tau a le setete atoa o Michigan o lo'o fa'ata'atia i tua atu o le tele o le atunu'u i le 19 pasene, ma o le fa'ateleina o le auai o le a i'u ai ina fa'aitiitia le aofa'i o le kaponi fa'aoso ma latalata atili ai i sini fou o le tau a le setete. ma fesoasoani i le vevela o le lalolagi ma suiga o le tau.
I Michigan, o tulafono e uiga i mea e mafai ona toe faʻaaogaina o se mea faʻapipiʻi pe faʻatutu e nuʻu poʻo pisinisi tumaoti ni polokalame ma mea latou te filifili e talia. o na uma lava.
O le eseesega i le va o le toe faʻaaogaina o taumafaiga i le Emmett County ma isi nofoaga i Michigan o le umi ma le faʻafaigaluegaina i le toe faʻaaogaina o atinaʻe ma mafutaga umi ma pisinisi e toe faʻaaogaina mea.
"O tagata na faʻatautaia le Emmett County i lena taimi sa matua vaʻai i luma i le taumafai e faʻamalosia le toe faʻaaogaina," o le tala lea a Andy Torzdorf, le faʻatonu o le polokalame. mafaufau.”
O le nofoaga o le Harbour Springs ose nofoaga e lafoa'i ai lapisi, lea e lafo atu ai lapisi i se fale lafoa'i fa'akonekarate, ma se nofoaga e toe fa'aaogaina ai le lua-tali. totogifuapauina.
“E mafai ona toe fa’aaoga fua e tagata nofomau.E leai se lapisi, o lea e masani lava ona i ai se faʻamalosi e toe faʻaaogaina.O le mea lea e maua ai e tagata nofoia se mafuaaga e toe faʻaaogaina - e faʻatau ai mea e toe faʻaaogaina, ”o le tala lea a Torzdorf.
Ua faaalia i fuainumera i le 2020, na gaosia ai e le fale le 13,378 tone o mea e toe faʻaaogaina, lea na afifi ma uta i totonu o semi-trucks, ona lafo lea ma faʻatau atu i le tele o pisinisi e faʻaaoga ai mea. , fagu vai, pusa cereal, ma e oo lava i pepa faleuila, faatasi ai ma isi oloa fou.
O le tele o kamupani o lo'o fa'atauina Emmet County mea toe fa'aaogaina o lo'o i Michigan po'o isi vaega o le Vaituloto Tele.
Alumini e alu i le nofoaga autu o auaunaga a Gaylord;palasitika Numera 1 ma le 2 o lo o auina atu i se kamupani i Dundee e fai ai pelleti palasitika, lea e mulimuli ane avea ma fagu vai ma vai;pepa malo ma pusa pusa o loʻo lafoina i se kamupani i le Upper Peninsula Kraft mill ma se fale gaosi meaʻai i Kalamazoo, ma isi;atigipusa ma ipu e lafo i se fale fai pepa i Cheboygan;ua toe faamamaina le suauu afi i Saginaw;tioata na lafo i se kamupani i Chicago e fai ai fagu, fa'alava ma abrasives;fa'aeletonika lafo i nofoaga fa'amavae i Wisconsin;ma isi nofoaga mo isi mea.
Na mafai foi e le au faʻatulagaina o poloketi ona maua se nofoaga i Virginia e mafai ai ona latou faʻatau se loli o taga palasitika ma pusa ata tifaga-mea e lauiloa e faigata ona faʻaogaina ona e mafai ona lavelave i totonu o faʻasologa.
Latou te faʻamautinoa o mea uma e talia e Emmet County Recycling "e toe faʻaaogaina ma toe faʻaaogaina," o le tala lea a Tolzdorf. Latou te le taliaina se mea e leai se maketi malosi, lea na ia fai mai o lona uiga e leai se Styrofoam.
“O mea e toe fa’aaogaina e fa’avae uma lava i maketi o oloa, ia o nisi tausaga e maualuga ae o nisi tausaga e maualalo.I le 2020 na matou faia ai pe tusa ma le $500,000 le faʻatau atu o mea toe faʻaaogaina ma i le 2021 na matou maua ai le $100 miliona tala, ”o le tala lea a Tolzdorf.
“O lo’o fa’ailoa mai ai e mautinoa lava o le a ese le maketi.Na latou pa'u maualalo i le 2020;na latou toe foʻi i tua i le lima tausaga maualuga i le 2021. O lea e le mafai ona faʻavae uma a tatou tupe i luga o le faʻatau atu o mea e toe faʻaaogaina, Ae a lelei, e lelei ma latou amoina i tatou, ma pe a fai i nisi taimi. e leai, o le a ave i matou e le fale fe'avea'i ma ave a matou tupe."
O le nofoaga fesiitaiga a le itumalo na taulimaina le lata i le 125,000 kupita iata o otaota o fale i le 2020, ma maua ai le lata i le $2.8 miliona i tupe maua.
O le faʻaopoopoina o robotic sorters i le 2020 na faʻateleina ai le aufaigaluega i le 60 pasene ma faʻateleina le puʻeina o mea toe faʻaaogaina i le 11 pasene, o le tala lea a Tolzdorf.
O le tele o tausaga o taumafaiga a vaega lua a le pulega talu ai ma le taimi nei e toe iloilo tulafono o otaota a Michigan ua iʻu i pusa tulafono e faʻatatau i le faʻaleleia o le toe faʻaaogaina, faapalaga ma le toe faʻaaogaina o mea. talanoaga po o faamasinoga.
O le tele o lipoti na faia e le setete o loʻo suʻesuʻeina le mataupu ma faʻatatauina e sili atu i le $1 piliona le totogi o Michiganders i le tausaga e pulea ai a latou otaota.
O se vaega o le tulafono o loʻo faʻatali o le a manaʻomia ai itumalo e faʻafouina a latou polokalame o otaota malo o loʻo i ai nei i polokalama faʻaonaponei mo le puleaina o meafaitino, seti faʻailoga toe faʻaaogaina, ma faʻamalosia le galulue faʻaitulagi e faʻavae i luga o le nofoaga toe faʻaaogaina ma faʻapalapala nofoaga.
O itumalo o Marquette ma Emmett o ni faʻataʻitaʻiga lelei o taumafaiga faʻaitulagi e tuʻuina atu auaunaga, o le tala lea a Liz Browne, o le faatonu o le Vaega o Pulega o Meafaitino i le Michigan Department of Environment, Great Lakes and Energy. manuia le tamaoaiga ma le siosiomaga, o lana tala lea.
"O le toe tuʻuina atu o se mea i le tautua e itiiti se aafiaga nai lo le amataina i mea taupou.Afai matou te manuia i le gaosiga o mea i Michigan ma maua se maketi i Michigan, o le a matua faʻaitiitia lo matou aʻafiaga i luga o felauaiga, "o le tala lea a Brown.
Na ta'ua e Browne ma O'Brien, o nisi o kamupani Michigan e le'i lava le fa'ameamea e toe fa'aaogaina i totonu o laina o le setete. E tatau ona latou fa'atauina nei mea mai isi setete po'o Kanata.
O Karl Hatopp, le pule o le sapalai i le TABB Packaging Solutions i Dundee, fai mai o le puʻeina o isi mea toe faʻaaogaina mai le otaota o Michigan e mautinoa lava le manuia o pisinisi e faʻalagolago i le faʻatauina o mea faʻatau mo a latou gaosiga. Emmett County, lea na faʻatau atu Numera 1 ma Nu. 2 palasitika mo le 20 tausaga, ua amata foʻi ona faʻatau mea mataʻutia mai nofoaga toe faʻaaogaina i Marquette ma Ann Arbor, o lana tala lea.
Na taʻua e Hartop, o palasitika toe faʻaaogaina ua talepe i lalo i se resini pe a uma ona faʻaaogaina, poʻo le "pellet," ona faʻatau atu lea i le au gaosi oloa i Westland ma isi i Ohio ma Ilinoi, lea e faʻaaogaina ai tagamea tamea ma fagu vai Absopure.
"O le tele o mea e mafai ona matou faʻatau atu (mai totonu) Michigan, o le lelei foi lea o loʻo i ai i matou," o lana tala lea.
O loʻo galulue le kamupani ma isi pisinisi a Dundee ua tupu aʻe mai le pisinisi toe faʻaaogaina. O le tasi o se kamupani cleantech, lea na fai mai ai Hartop ua galue mo le tele o tausaga.
“Na amata le Clean Tech i tagata faigaluega e to’afa ae o lea ua silia ma le 150 tagata faigaluega.O le mea moni lava, o se tala manuia,” o lana tala lea.” O le tele o lo tatou toe faʻaaogaina, o le tele foi lea o galuega tatou te faia i Michigan, ma o na galuega e tumau i Michigan.O lea la, e tusa ai ma lo matou iloa, o le faʻateleina o le toe faʻaaogaina o se mea lelei.
O se tasi o sini o le MI Healthy Climate Plan fou ua maeʻa o le faʻateleina lea o fua faatatau toe faʻaaogaina i le itiiti ifo i le 45 pasene i le 2030 ma tipi faʻamaʻi otaota i le afa. i le 2050.
Fa'aaliga i le aufaitau: Afai e te fa'atau se mea e ala i se tasi o matou so'oga so'oga, e mafai ona matou maua se komisi.
Le resitalaina poʻo le faʻaogaina o lenei 'upega tafaʻilagi e aofia ai le taliaina o la matou Maliega Faʻapitoa, Faiga Faʻapitoa ma Faʻamatalaga Kuki ma Au Aia Tatau a Kalefonia (User Agreement updated 1/1/21. Privacy Policy and Cookie Statement updated 5/1/2021) .
© 2022 Premium Local Media LLC. Ua taofia aia tatau uma (e uiga ia i matou). O mea i luga o lenei saite e le mafai ona toe gaosia, tufatufaina, faʻasalalau, faʻaogaina, pe faʻaaogaina e aunoa ma le faʻatagaga tusitusia muamua a le Advance Local.


Taimi meli: Iuni-06-2022