O se falefalaoa a le Bay Area sa fa'atau atu mochi muffins mo le tele o tausaga

Na toe faaigoa e le falefalaoa a San Jose ana mea tao “keke mochi” ina ua talosaga le Third Culture Bakery ia CA Bakehouse e taofi le faaaogaina o le upu “mochi muffin”.
CA Bakehouse, o se tamai fale falaoa e pulea e le aiga i San Jose, sa faatau atu mochi muffins mo le tusa ma le lua tausaga ina ua taunuu le tusi taofi ma taofi.
Tusi mai le Berkeley's Third Culture Bakery e talosagaina CA Bakehouse e taofi vave le fa'aogaina o le faaupuga “mochi muffin” pe feagai ma se tagi fa'aletulafono. Na resitalaina e Third Culture le upu e fai ma fa'ailoga i le 2018.
O Kevin Lam, le pule o le CA Bakehouse, ua faateia ona e le gata ua faamataʻuina faaletulafono ae o se faaupuga masani - o se faʻamatalaga o meaʻai araisa lamu e tao i totonu o se apa muffin - e mafai ona faʻailogaina.
“E pei o le fa'ailogaina o falaoa masani po o muffins fa'i,” o le tala lea a Lam.Ae paga lea, na suia lo matou igoa.”
Talu ona maua e le Third Culture se faailoga fa'ailoga feterale mo lana oloa iloga, o lo'o galulue ma le filemu fale'oloa e taofi fale'aiga, faifalaoa ma bloggers meaai i le salafa o le atunu'u mai le fa'aogaina o le upu mochi muffins. Na maua e le faleoloa ramen i Aukilani se tusi fa'amuta mai le Third Culture. i ni nai tausaga talu ai, o le tala lea a le tagata e ona le kamupani Sam White.O se galu o pisinisi na maua foi tusi mai le Third Culture ia Aperila, e aofia ai se tamai pisinisi tao tao fale i Worcester, Massachusetts.
Toeitiiti lava o tagata uma na fa'afeso'ota'ia na vave ona usita'ia ma toe fa'aigoaina a latou oloa - ua fa'atau atu nei e le CA Bakehouse "keke mochi," mo se fa'ata'ita'iga - fefe ne'i fete'ena'i ma se kamupani lapo'a tele, e fa'atau atu mochi muffins i le atunu'u atoa.Na faʻalauiloa e le kamupani se taua faʻailoga.
E tula'i mai ai fesili po'o ai e mafai ona umia le ipu kuka, o se talanoaga umi ma vevela i le fale'aiga ma le lalolagi o fua.
O le CA Bakehouse i San Jose na toe faaigoa ia Mochi Muffins ina ua maua se tusi taofi ma taofi mai le Third Culture Bakery.
O Wenter Shyu, o le pule o le Third Culture, na ia fai mai na vave ona ia iloaina o le fale falaoa e tatau ona puipuia lana oloa muamua ma sili ona lauiloa.Third Culture ua faafaigaluegaina nei loia e vaavaaia faailoga tau fefaatauaiga.
“Matou te le o taumafai e fai se pule o le upu mochi, mochiko po o le muffin,” o lana tala lea.” E faatatau i le oloa e tasi na amata ai la matou falefalaoa ma lauiloa ai i matou.O le auala lena matou te totogi ai a matou pili ma totogi a matou tagata faigaluega.Afai e faia e se tasi se keke mochi e pei o sa matou ma (o) faatau atu, o le mea lena matou te tulimataʻia.”
O le tele o faifalaoa ma mea'ai bloggers na faafesootaia mo lenei tala na mumusu e tautala faalauaitele, ona o le popole ina ne'i oo atu i le tulafono a se aganuu lona tolu.O se tagata fai pisinisi o le Bay Area e faatau atu mochi muffins fai mai ua leva ona ia faatalitalia se tusi mo le tele o tausaga. Ina ua taumafai se fale falaoa a San Diego e tau i tua i le 2019, na molia e le Third Culture le pule mo le soliga o faailoga.
A o salalau atu tala fou o le tusi taofi ma le tuueseese fou i le au faifalaoa e pei o se upega o musumusu suamalie, na oso aʻe le ita i le 145,000-tagata o le Facebook vaega e taʻua o Subtle Asian Baking.O le tele o ona sui o faifalaoa ma bloggers ma a latou lava fua mo mochi muffins. , ma o loʻo latou popole e uiga i le faʻataʻitaʻiga o se mea tao tao TM aʻa i totonu o le ubiquitous ingredient, glutinous rice flour, lea e toe foʻi mai i le taimi muamua O aganuu e tolu sa i ai muamua.
“O matou o se fa'alapotopotoga o tagata Asia e fiafia i le tao tao.Matou te fiafia i mochi tunu,” o le tala lea a Kat Lieu, o lē na faavaeina le Subtle Asian Baking.” Ae faapefea pe a iai se aso tatou te fefefe ai e fai falaoa fa'i po o kuki miso?E tatau ea ona tatou toe tepa i tua ma fefefe e taofi ma taofi, pe mafai ona tatou faaauau pea ona fatufatuaʻi ma saoloto?”
Mochi muffins e le mavavaeeseina mai le tala o le aganuu lona tolu. Na amata ona faatau atu e Sam Butarbutar le tagata e ona le Initonesia i faleoloa kofe a Bay Area i le 2014. Ua avea i latou ma tagata lauiloa tele na la tatalaina ai ma lona toalua o Shyu se fale falaoa i Berkeley i le 2017. .Na latou faʻalauteleina i Colorado (e lua nofoaga ua tapunia nei) ma Walnut Creek, faʻatasi ai ma fuafuaga e tatala fale falaoa e lua i San Francisco.O le tele o bloggers meaai o loʻo i ai mochi muffin recipes musuia e aganuu lona tolu.
O muffins i le tele o auala e avea ma faʻailoga o se faʻailoga lona tolu o aganuu: o se kamupani faʻapitoa e faʻatautaia e se ulugalii Initonesia ma Taiwanese e faia suamalie e musuia e la latou aganuu lona tolu faasinomaga. E matua patino foi: O le kamupani na faavaeina e Butarbutar ma lona tina faia ai meaai suamalie, lea na ia motusia ai sootaga ina ua uma ona sau i lona aiga.
Mo Aganu'u Lona Tolu, o muffins mochi "e sili atu nai lo se keke," o la latou tusi masani e taofi-ma-tuu." O matou nofoaga faʻatau atu o avanoa ia e tele fesoʻotaʻiga o aganuu ma faʻasinomaga o loʻo i ai ma olaola."
Ae ua avea foi ma se oloa mata'utia. E tusa ai ma le Shyu, na faatauina atu e le Third Culture ia muffins mochi siiatoa i kamupani o le a mulimuli ane faia a latou lava lomiga o mea tao tao.
"I le amataga, na matou lagona le sili atu le mafanafana, saogalemu ma le saogalemu i le logo," o le tala lea a Shyu.Ae … leai se aitalafu.”
I totonu o se tama'i faleoloa i San Jose, CA Bakehouse o lo'o fa'atau atu ai le faitau selau o keke mochi i le aso i mea manogi e pei o le kuava ma nati fa'i. Sa tatau i lē e ana ona sui le igoa o le mea'ai suamalie i luga o fa'ailoga, polosiua ma le upegatafa'ilagi a le falefalaoa – e ui lava o le fua na fai. i le fale talu mai le talavou o Lam. O faʻasalalauga faʻaagafesootai e faʻamatalaina e pei o la latou vili i luga o le keke falaoamata araisa Vietnamese bánh bò. O lona tina, o le sa galue i le fale tao tao i le Bay Area mo le silia ma le 20 tausaga, sa le mautonu i le manatu. e mafai e se kamupani ona faʻailogaina se mea e masani ai, o lana tala lea.
Ua malamalama le aiga o Lim i le manao e puipuia galuega ua faapea mai o ni uluai galuega. Latou te fai mai o i latou o le uluai pisinisi Amerika na faatau atu waffles Asia i Saute e manogi pandan i Le Monde, le fale falaoa muamua a le aiga i San Jose, lea na tatalaina i le 1990. le "faia o le uluai waffle lanu meamata."
“Ua 20 tausaga o matou fa’aaogaina, ae matou te le’i mafaufau lava e fa’ailogaina aua o se faaupuga masani,” o le tala lea a Lam.
E oo mai i le taimi nei, e na o le tasi lava le pisinisi e foliga mai na taumafai e tetee i le faailoga. Na faaulu e Stella + Mochi se talosaga i le faaiuga o le 2019 e aveese ai le faailoga mochi muffin a le Third Culture ina ua uma ona talosagaina e le fale falaoa a le Bay Area le Stella + Mochi o San Diego e taofi le faaaogaina o le upu, ua faaalia i faamaumauga. .Latou te finau e faapea o le faaupuga e matua lautele e le mafai ona faailogaina.
E tusa ai ma faamaumauga a le faamasinoga, na tali atu le Third Culture i se tagi o le soliga o faailoga e faapea o le faaaogaina e le falefalaoa o San Diego o muffins mochi na mafua ai le le mautonu o tagata faatau ma mafua ai ona "le mafai ona toe faaleleia" le igoa o Third Culture.
Fai mai Loia mo Stella + Mochi o tuutuuga o le faaiuga e le faalauaiteleina ma musu e fai se faamatalaga. O le pule o Stella + Mochi na musu e faatalanoaina, ma taʻua ai se maliega e le faailoaina.
“Ou te manatu e fefefe tagata,” o le tala lea a Jenny Hartin, o le faatonu o fesoʻotaʻiga mo le saite o suʻesuʻega fua, Eat Your Books.
Na fesiligia e le au atamamai faʻaletulafono na faʻafesoʻotaʻi e le Chronicle pe o le Third Culture's mochi muffin trademark o le a sao mai se luʻi a le faamasinoga. Fai mai le loia a San Francisco, Robin Gross, o le faʻailoga o loʻo lisiina i luga o le resitala faaopoopo a le US Patent and Trademark Office nai lo le resitala autu, o lona uiga e le agavaa mo se puipuiga faapitoa. O le Master Register e fa'aagaga mo fa'ailoga fa'ailoga e manatu fa'apitoa ma maua ai le puipuiga fa'aletulafono.
"I loʻu manatu, o le a le manuia le tagi a Third Culture Bakery ona o lana faʻailoga e naʻo le faʻamatalaina ma e le mafai ona tuʻuina atu aia tatau," o le tala lea a Gross. ma soli le aia tatau e tautala ai.”
Afai o fa'ailoga tau fefa'ataua'iga e fa'aalia ai le "maua fa'apitoa, o lona uiga o lo latou fa'aogaina ua fa'ataunu'uina ai le talitonuga i le mafaufau o le tagata fa'atau e na'o le fa'aaogaina o le upu 'mochi muffin'," o le tala lea a Gross, "o le a faigata ona fa'atau atu., auā ua faaaogā foʻi e isi fale falaoa le upu.”
Ua talosaga le Third Culture mo faailoga tau fefa'ataua'iga mo le tele o isi oloa ae le'i mafai ona maua, e aofia ai le "mochi brownie", "butter mochi donut" ma le "moffin".O isi falefalaoa ua resitalaina igoa tau fefa'ataua'iga po'o nisi manatu patino, e pei o le Cronut lauiloa. i le fale falaoa a le Aai o Niu Ioka Dominique Ansel, po o le Mochissant i Rolling Out Cafe, o se paluga mochi croissant saisai e faatau atu i falefalaoa i San Francisco. pomu."Third Culture, lea e tautua ai le turmeric matcha latte sa ta'ua muamua o le "Golden Yogi," na toe faaigoa ina ua uma ona maua se tusi taofi ma taofi.
I se lalolagi o lo'o fa'asalalauina ai fua fa'aleaganu'u i luga o fa'asalalauga fa'aagafesootai, e va'aia e Shyu fa'ailoga fa'ailoga o se pisinisi masani.
I le taimi nei, ua lapataia e le au faifalaoa ma le bloggers meaai le tasi i le isi e aua le faalauiloaina soo se ituaiga o meaai suamalie mochi. o le fautuaina o isi igoa e aloese ai mai le tagi fa'aletulafono—mochimuffs, moffins, mochins——na maua ai le tele o manatu.
O nisi o sui o le Subtle Asian Baking na matua le fiafia lava i aafiaga faaleaganuu o le falefalaoa, lea e foliga mai o loo i ai se vaega, o le falaoamata araisa malo e fai ai le mochi, lea e loloto aʻa i le tele o aganuu a Asia. fa'amatalaga leaga e tasi-fetu ile itulau ole Yelp a le falefalaoa.
"Afai e faʻailogaina e se tasi se mea faʻale-aganuʻu pe anoa," e pei o le Filipino dessert dessert halo halo, "ona le mafai lea ona ou faia pe lolomi le fua, ma o le a ou matua le fiafia ona sa i ai i loʻu fale mo se taimi umi. tausaga,” o le tala lea a Bianca Fernandez, o le na te faafoeina se blog meaai e igoa ia Bianca i Boston.
Elena Kadvany is a staff writer for the San Francisco Chronicle.Email: elena.kadvany@sfchronicle.com Twitter: @ekadvany
Elena Kadvany o le a auai i le San Francisco Chronicle i le 2021 o se tusitala o meaʻai. I le taimi muamua, sa avea o ia ma tusitala a le aufaigaluega mo Palo Alto Weekly ma ona tuafafine lomiga e aofia ai faleaiga ma aʻoaʻoga, ma faavaeina le Peninsula Foodie faleaiga koluma ma nusipepa.


Taimi meli: Iul-30-2022